Monday, February 06, 2006

Τα κομπιουτεράκια

Όταν η κλεψύδρα αρχίζει να λιγοστεύει,η Λογιστική κολλάει ένσημα.Νοερά ισοζύγια και φανταστικά καθολικά καταμετρούν τα κέρδη και τις χασούρες μας,τις επιτυχίες και τα λάθη,τις απώλειες,τις πληγές.
Μόνο που εδώ δεν χωρούν διορθώσεις και αντιλογισμοί.Ό,τι γράφει,δεν ξεγράφει.Αν και άυλα τα μεγέθη,βρίσκουν τον τρόπο τους να αποτιμηθούν:τετραγωνικά μέτρα σπιτιών,κυβικά εκατοστά για αυτοκίνητα,μηδενικά σε βιβλιάρια καταθέσεων,άδεια μπουκάλια και γεμάτα τασάκια,νύχτες αγρύπνιας.
Ο χρόνος είναι κοινός παρονομαστής όμως διαφορετικά μετρούν τα δάχτυλα απ'τους άβακες και αυτοί από τις αριθμομηχανές.Τα χρόνια που περάσαμε σκυμμένοι πάνω από κιτρινισμένα βιβλία,οι φορές που ξημερωθήκαμε δίπλα σε πάλλευκα γυναικεία κορμιά,οι άχαρες μέρες που οι φίλοι μας τις έκαναν υποφερτές,οι ώρες αναμονής έξω από μαιευτήρια.Ο καθένας από μας,προσδιορίζει τη βαρύτητα και τα στοιχεία που συμπληρώνουν τη λίστα του.Ανόμοια περιστατικά,ξεχωριστές καταστάσεις και διαθέσεις που σαν κομμάτια ενός παζλ,ενώνονται κάποια στιγμή για να σχηματίσουν μια εικόνα-τη δική μας.
Άραγε όταν έρθει εκείνη η ώρα θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε το νούμερο που θα φανεί στη σούμα ή θα βρεθούμε στη θέση του αμνησιακού Τσάκωνα:"Έξι χρόνια στο δημοτικό και έξι χρόνια γυμνάσιο και λύκειο..."

5 Comments:

At 2/6/06, 10:45 PM , Blogger amvro said...

να βρούμε τη δύναμη να γυρίσουμε τα νούμερα ανάποδα όταν ο ισολογισμός αυτός πονάει

 
At 2/7/06, 1:00 AM , Blogger still ill said...

Αμβρόσιε στους ισολογισμούς το ενεργητικό ισούται με το παθητικό.Εδώ άραγε γιατί δε συμβαίνει αυτό;Σας εύχομαι,πάντως,να βρείτε τη δύναμη να τα αλλάξετε όλα αυτά.Εγώ δε μπορώ προς το παρόν.Είμαι ακόμα άρρωστος.:)

 
At 2/8/06, 11:56 PM , Blogger Mirandolina said...

Ίσως να γράφετε συχνότερα; Σα φαρμακο. Θα ήταν κι ωραίο για μας.

(Και ίσως να βγάλετε τα μαύρα;)

 
At 2/9/06, 11:31 PM , Blogger still ill said...

Φάρμακο;γράφουμε για να ξεχάσουμε ή να θυμηθούμε;ή τίποτα απ'αυτά;
Δύσκολο το τελευταίο που μου ζητάτε.Πάντως,θα το προσπαθήσω,σας το υπόσχομαι.
Απ'το μεθεπόμενο ποστ.

 
At 2/12/06, 8:33 PM , Blogger Mirandolina said...

Σα φάρμακο, επειδή γράφατε "είμαι ακόμη άρρωστος".

Ξέρω πως θα ακουστεί λίγο βαρύ, μα, νομίζω γράφουμε για να ευμορφαίνει ο κόσμος. Όπως η αυτοσυνειδησία κι η κοινωνία μας ομορφαίνουν.

(άμα θέλετε, όπως θέλετε - κι ευχαριστώ).

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home